zondag, 29. juli 2007 - 19:12

Zwarte Cross; dolle pret in de blubber

Lichtenvoorde

De hevige regenval van dit weekend had van het Zwarte Cross terrein in Lichtenvoorde een ware blubberpoel gemaakt. Op sommige plaatsen liep het publiek tot de enkels door de blubber, maar dat leek ze niet te deren. Het bier vloeide rijkelijk en de sfeer was geweldig!

Voor zondag is er uitgeweken naar alternatieve parkeerplaatsen omdat de parkeerplaatsen op het Zwarte Crossterrein niet meer begaanbaar waren. De verslaggever en fotograaf van Blik Op Nieuws werden van de parkeerplaats naar het festival terrein gereden door de achterhoekse politie.

In totaal kwamen er dit jaar 93.000 bezoekers, tegen 70.000 in 2006, naar het festival en traden er 115 bands op 11 podia op.

De BN'ers race die voor zondag op het programma stond kon niet van start gaan omdat de baan te gevaarlijk was door de dikke laag blubber. Enkele BN'ers die toch waren gekomen baalden daar flink van.

Het publiek werd regelmatig getrakteerd op een 'blubberdouche' van langs rijdenden crossmotoren. Als dank daarvoor bekogelde het publiek de rijders met bier. Op het festival terrein sloegen zondagmiddag enkele dames en heren spontaan aan het 'modderworstelen' mogelijk onder invloed van iets te veel bier. Daarna werden enkele nietsvermoedende bezoekers 'geknuffeld' door de blubberkerels, onder het motto "er moet meer geknuffeld worden".

Voor zover bekend hebben zich geen incidenten op het festival voorgedaan en daarmee is het een van de gemoedelijkste meerdaagse festivals van ons land.
Provincie:
Tag(s):