woensdag, 28. november 2007 - 20:13

Zwembad De Dolfijn dicht voor onderhoud

Hoogeveen

Zwembad De Dolfijn in Hoogeveen gaat van 8 december 2007 tot 7 januari 2008 dicht voor groot onderhoud. Belangrijkste karwei is het aanbrengen van een nieuwe coating in de baden. De huidige coating is versleten. Ze vertoont barstjes waardoor wanden en bodem minder goed zijn schoon te houden.

Ook wordt het aantal banen in het wedstrijdbad uitgebreid van vijf naar zes, krijgt de vloer een antisliplaag en worden de kozijnen in de oostgevel vervangen.. De kosten bedragen 54.000 euro. Het geld komt uit het onderhoudsbudget. Hoofdaannemer is Hovenk in Coevorden.

Met de extra baan in het wedstrijdbad gaat een wens van de Hoogeveense zwemclub ZPC in vervulling. Daardoor kan de club haar wedstrijden sneller afwerken. De Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) heeft zijn fiat aan de uitbreiding van het aantal banen gegeven, zodat de club officiële regionale wedstrijden kan blijven houden.

De gemeente heeft ervoor gekozen om groot onderhoud te laten uitvoeren in een periode waarin de kerstvakantie valt. Dat is een van de rustigste periodes van het jaar. Dan is er geen zwemles en bovendien trekt de kerstvakantie het geringste aantal recreatieve zwemmers van alle vakanties.
Provincie:
Tag(s):