donderdag, 5. juli 2007 - 16:19

Zwembad de Zeekoelen weer open

Brunssum

Zwembad de Zeekoelen aan de Akerstraat in Brunssum zal vanaf 6 juli weer geopend zijn. Het openlucht zwembad is omgebouwd tot een natuurbad. De Zeekoelen is twee jaar gesloten geweest, nadat de gemeente Brunssum in de zomer van 2005 besloot om het bad te verkopen aan de particulier investeerder Europarcs.

In de afgelopen twee jaar heeft Europarcs het traditionele openlucht zwembad De Zeekoelen omgebouwd tot een natuurbad. Het bad, ongeveer 40 meter breed en 90 meter lang, is op natuurlijke wijze ontstaan. Aan één zijde van het bad is een ligstrand aangelegd – de overige oevers bestaan uit beplanting. Het water voldoet aan de geldende hygiënenormen voor zwemwater. Samen met De Zeekoelen heeft Europarcs ook de voormalige Heidecamping overgenomen. De camping wordt ontwikkeld tot een Landgoed Brunssheim met chalets. Inmiddels zijn circa 50 van de geplande 200 chalets gebouwd.

Met de opening van Natuurbad Zeekoelen beschikt Brunssum, na twee jaar, weer over een openlucht bad. Om de opening luister bij te zetten, kan er in de eerste week (6-13 juli 2007) gratis gezwommen worden in het natuurbad. Omdat een aantal faciliteiten nog in aanbouw is, waaronder kleedhokjes en speelvoorzieningen, geldt er daarna een gereduceerd tarief van 2 euro (in plaats van 3,50 euro). Een seizoenskaart kost 20 euro.
Natuurbad Zeekoelen is dagelijks geopend van 10.00 tot 19.00 uur. Afhankelijk van het weer sluit het seizoen in september 2007.
Provincie:
Tag(s):