vrijdag, 7. september 2007 - 11:16

Zwolse wethouder Peter Pot kiest voor Katholieke Kerk

Zwolle

Na een loopbaan van 14 jaar in de Zwolse politiek kiest wethouder drs. Peter Pot (45) voor een functie binnen de rooms-katholieke kerk. De bisdomraad van aartsbisdom Utrecht, onder voorzitterschap van kardinaal Simonis, heeft Peter Pot gisteren per 1 oktober 2007 benoemd tot lid van het pastoraal team van parochie De Wijngaard in Arnhem. Dit heeft de gemeente Zwolle vrijdag bekendgemaakt.

Pot zal actief zijn als projectleider op gebied van kerk en samenleving. Naast zijn werk in Arnhem, zal hij in Amsterdam zijn studie theologie vervolgen.

'Een boeiende functie'
Peter Pot: 'Ik ben erg blij dat ik gevraagd ben voor deze functie. Ik zal mijn bestuurlijke kennis en ervaring inzetten ten behoeve van de katholieke kerk en de samenleving, met name op missionair en diaconaal gebied. Het is een fantastische uitdaging om activiteiten te ontplooien die mensen inspireren en in aanraking brengen met het evangelie, ook buitenkerkelijken. Ik heb ontzettend veel zin in deze intensieve en boeiende functie!'

De functie van Pot past in het bisdombeleid dat gericht is op missionaire parochies. Vorig jaar verscheen hierover een bisschoppelijke brief, getiteld Getuigen van de hoop die in ons leeft!

Over zijn ervaringen in Arnhem zal hij contact onderhouden met hulpbisschop dr. Gerard de Korte, bisschop-referent voor kerk en samenleving. Parochie De Wijngaard omvat heel Arnhem-Noord (het gebied boven de Rijn), Velp en Rozendaal.

Activiteiten in de Zwolse politiek
Peter Pot heeft in oktober 1993 samen met Michiel van Harten (nu fractievoorzitter) de afdeling Zwolle van de politieke partij De Groenen opgericht. Pot is acht jaar raadslid geweest (1994-2002), eerst voor De Groenen en later voor GroenLinks/De Groenen. Hij was vier keer lijsttrekker.

Sinds april 2002 is Peter Pot wethouder. Hij heeft onder meer de volgende zaken in portefeuille: groen en recreatie, grondzaken en gebouwen, inburgering en integratie. Voorbeelden van ontwikkelingen waar Pot een hoofdrol in gespeeld heeft: Zwolle is uitgeroepen tot groenste stad van Nederland (2005) en van Europa (2006), nieuw wijkcentrum in Holtenbroek, nieuwbouw scholen, oprichting Integratieraad, uitbreiding jongerenwerk, introductieweek studenten, verantwoord grondbeleid, renovatie stadspark De Wezenlanden
Provincie:
Tag(s):