vrijdag, 18. januari 2008 - 17:09

60 gezinnen gaan minstens 5000 kilo afvallen

Amsterdam

SBS 6 start met de grootste afvalstrijd ooit in Nederland. In De Afvallers XXL gaan zestig gezinnen uit de twaalf provincies de strijd aan met hun overgewicht en elkaar. De gezinnen zijn op 1 november vorig jaar begonnen met afvallen onder begeleiding van de drie coaches Imro Beuk, Yneke Vocking en Hein Vergeer. Bij elkaar wegen de gezinnen meer dan 20.000 kilo en gaan gezamenlijk minstens 5000 kilo afvallen.

In elke aflevering staat één provincie centraal en krijgen de gezinnen een make-over. Het gezin dat het dichtste bij het streefgewicht is gekomen, gaat door naar de grote finale. Marlayne Sahupala presenteert De Afvallers XXL vanaf 13 februari elke woensdag op SBS 6.

Bijna drie maanden geleden zijn zestig gezinnen uit twaalf provincies begonnen aan de grootste afvalstrijd ooit. Uit elke provincie doen vijf gezinnen mee. In elke show staat één provincie centraal en krijgen de vijf gezinnen een totale make-over. Daarnaast worden zij gewogen, gemeten en beoordeeld door de jury.

De gezinnen zijn de afgelopen maanden begeleid door drie coaches, die ook de jury vormen tijdens de shows. Imro Beuk geeft adviezen op het gebied van beweging, Yneke Vocking let op de voeding en Hein Vergeer is mental coach. Het gezin dat procentueel het meest is afgevallen en de meeste punten krijgt van de jury, zal de provincie vertegenwoordigen in de grote finale show. Daar maken de twaalf overgebleven gezinnen uit wie deze grootse afvalstrijd gaat winnen.
Categorie:
Tag(s):