woensdag, 7. mei 2008 - 22:42

ADO Den Haag stuurt VVV terug naar eerste divisie

(Elfvoetbal) Het is André Wetzel niet gelukt om zich met VVV-Venlo te handhaven in de Eredivisie. Het beslissingsduel tegen ADO Den Haag, in de tweede ronde in de play-offs om promotie/degradatie, werd met 2-0 verloren. Doelpunten kwamen op naam van Kevin Begois (eigen doelpunt) en Daryl Janmaat.

De bezoekers toonden geen moment aan te strijden voor hun laatste kansen om op het hoogste niveau actief te blijven. ADO Den Haag was in de eerste helft heer en meester. Dat resulteerde in de negentiende minuut in een verdiende openingstreffer. Het was keeper Begois die een van richting veranderde voorzet van Richard Knopper op ongelukkige wijze in zijn eigen doel verwerkte: 1-0.

In het restant van de eerste helft bleef ADO de betere partij. Pas na de pauze werd VVV wat gevaarlijker, maar de beste kansen waren opnieuw voor de thuisploeg. Met name Knopper kreeg eem mogelijkheid om zijn tweede treffer van de wedstrijd te maken, maar het vizier van de aanvallende middenvelder stond niet geheel op scherp.

In de 70ste minuut kreeg Rachid Ofrany de kans op de gelijkmaker, maar oog in oog met Robert Zwinkels wist de VVV-invaller het net niet te vinden. Tien minuten voor tijd besliste Daryl Janmaat de wedstrijd, door van dicht bij simpel raak te schieten en VVV daarmee terug te sturen naar de eerste divisie.

Wetzel toonde zich na afloop zeer teleurgesteld. "Het gebrek aan scorend vermogen breekt ons het hele seizoen al op," aldus de VVV-trainer. "Ook vanavond hadden we moeite om tot uitgespeelde kansen te komen. Natuurlijk ben ik teleurgesteld dat ik VVV verlaat met degradatie. Vooraf had ik gehoopt op een beter resultaat, maar het mocht niet zo zijn."