donderdag, 17. januari 2008 - 15:55

Agent zwaar mishandeld door bestuurder van auto

Alkmaar

Een politieagent is woensdagavond 16 januari rond 21.15 uur zwaar mishandeld op de Bestevaerstraat in Alkmaar. De agent zag op het Zeglis een personenauto rijden die niet verzekerd was. Hij gaf de auto een stopteken en controleerde de personalia van de inzittenden. De 25-jarige bestuurder uit Alkmaar bleek nog een onvoorwaardelijk gevangenisstraf te moeten uitzitten.

De agent vroeg hierop assistentie van een tweede eenheid. Omdat de bestuurder zich aanvankelijk erg rustig gedroeg werd hem meegedeeld dat hij gesignaleerd stond en mee moest naar het politiebureau. De verdachte werd begeleid naar de politieauto waar hij werd gefouilleerd.

Hij wist echter de zaklamp van de agent te bemachtigen en sloeg daarmee de agent dusdanig hard op het hoofd dat deze gewond raakte. De inzittende van de auto, een 20-jarige man uit Alkmaar, en de bestuurder vluchtten in de richting van de Trompstraat en De Ruijterstraat. Naar hen werd nog een zoekslag gemaakt. Deze leverde helaas geen resultaat op. De agent werd per ambulance overgebracht naar het MCA in Alkmaar.
Provincie:
Tag(s):