donderdag, 6. november 2008 - 23:03

Ajax boekt minimale zege

(Elfvoetbal) Ajax heeft zijn tweede duel in de groepsfase van de UEFA Cup gewonnen. In de Amsterdam Arena boekten de Amsterdammers een minimale zege op MSK Zilina: 1-0.

De Slowaakse tegenstander was niet naar Nederland gekomen om aan te vallen. Ajax had vooral in de eerste helft dan ook grote moeite om door de defensieve muur te komen. Op slag van rust lukte dat wel, weliswaar met een gelukje. Een hoekschop werd door Zilina slecht verwerkt, waarna Jan Vertonghen de bal pardoes voor zijn voeten kreeg. De verdediger dacht niet na en haalde uit. Zijn inzet smoorde nog in het strafschopgebied, maar kwam wel voor de voeten van Luis Suárez. De Uruguyaan kon vervolgens simpel binnentikken: 1-0.

In de tweede helft creëerde Ajax handenvol kansen. Vooral Suarez was dicht bij een tweede treffer. Zijn schot oog in oog met keeper Dušan Perniš spatte echter uiteen op de onderkant van de lat. Ook Zilina kreeg vanuit een counter twee behoorlijke mogelijkheden, maar doelman Kenneth Vermeer toonde zich op beide inzetten alert, waardoor Ajax de eerste drie punten in de groepsfase binnen heeft.