zaterdag, 9. augustus 2008 - 0:54

Ajax kan Arsenal een uur bijhouden, maar verliest

(Elfvoetbal) Ajax heeft mogen ruiken aan een stunt tegen Arsenal. De ploeg van Marco van Basten presenteerde zich tijdens het Amsterdam Tournament goed aan het eigen publiek, maar kon de 2-0 voorsprong niet vasthouden. Arsenal, dat in de sterkste opstelling speelde met het oog op het Champions League-treffen met FC Twente van woensdag , ging uiteindelijk met de 2-3 zege aan de haal.

Arsenal was aanvankelijk de betere ploeg en kon al na twee minuten een voorsprong nemen. Emmnauel Adebayor faalde echter oog in oog met Maarten Stekelenburg, die goed naar de bal bleef kijken. Na een half uur had de Togolese spits pech toen hij van dichtbij tegen de rug van Vurnon Anita knalde, die op de doellijn stond opgesteld.

Daarna kwam Ajax los en dat leverde meteen een goal op. Luis Suarez besloot in de 34ste minuut een afvallende bal met links schitterend via de onderkant van de lat binnen te volleren: 1-0. Twee minuten later kon het publiek opnieuw juichen. Gabri nam een snelle vrije trap, Dario Cvitanich legde de bal met het hoofd klaar voor Klaas Jan Huntelaar, die prachtig diagonaal raak schoot. Tegen de verhouding in gingen de Amsterdammers met een 2-0 voorsprong de rust in.

In de tweede helft begon Ajax best aardig en combineerde het af en toe leuk. Na een uur vloeiden de krachten echter weg bij de Amsterdammers en daar maakte Arsenal gebruik van. Eerst kopte Adebayor de 2-1 binnen, vervolgens was hij de aangever bij de 2-2 van Bendtner en zeven minuten voor tijd hoefde de spits alleen maar in te tikken na een goede actie van Denilson: 2-3. Die klap kwam Ajax niet meer te boven.

Arsenal gaat na dag 1 aan de leiding met zes punten, omdat voor elke goal een punt wordt toegekend. Ajax heeft twee punten en Internazionale en Sevilla, die eerder op de avond met 0-0 gelijkspeelden, hebben ieder één punt. Zaterdag spelen Arsenal en Sevilla tegen elkaar en ontmoeten Internazionale en Ajax elkaar.