donderdag, 25. september 2008 - 22:55

Ajax veel te sterk voor FC Utrecht

(Elfvoetbal) Ajax heeft donderdagavond in de tweede ronde van de KNVB-beker afgerekend met FC Utrecht. De Amsterdammers waren oppermachtig, creëerden legio kansen en wonnen uiteindelijk met 2-0.

Trainer Marco van Basten had een basisplaats ingeruimd voor Eyong Enoh. De oefenmeester hoopte met de jonge Kameroenees op de plek van Evander Sno meer balans in zijn elftal te krijgen. Die beslissing pakte uitstekend uit, want de organisatie stond bij Ajax als een huis. Achterin werden weinig kansen weggeven en voorin toonden de aanvallers zich een ware plaag voor de Utrecht-verdedigers. Luis Suárez ontpopte zich tot man van de wedstrijd, hoewel de Urugyaan van geluk mocht spreken dat arbiter Jan Wegereef hem voor rust niet wegens natrappen van het veld stuurde.

Doelpunten vielen pas in de tweede helft. Binnen een minuut nadat Klaas-Jan Huntelaar een strafschop had gemist, schoot Suarez de bal vanuit een onmogelijke hoek in de touwen. Een knappe treffer, hoewel de tot aan dat moment uitstekend keepende Michel Vorm niet helemaal vrijuit ging. Mihai Nesu stond toen al niet meer in het veld. De verdediger van FC Utrecht kreeg zijn tweede gele kaart na het vasthouden van Suarez.

Na nog vele kansen gemist te hebben (waaronder Suarez op de paal), kwam Ajax in de slotfase toch nog op 2-0. Suarez toonde zich oog in oog met Vorm niet zelfzuchtig en legde af op Huntelaar. De Oranje-international tikte simpel binnen en besliste daarmee de wedstrijd.