donderdag, 18. september 2008 - 23:29

Ajax zet goede stap voor verder vervolg UEFA Cup

(Elfvoetbal) Ajax mag zich, ondanks dat het nog een wedstrijd heeft te gaan tegen FK Borac, opmaken voor een verder vervolg in de UEFA Cup. De ploeg van trainer Marco van Basten boekte een goede 4-1 zege in Belgrado.

De woorden van Miralem Sulejmani voorafgaand aan deze partij werden kracht bijgezet door de Amsterdammers. De geboren Serviër vergeleek Borac uit zijn geboorteland qua niveau met Heracles Almelo, normaal gesproken ook geen partij voor Ajax. Dit bleek, zonder Heracles tekort te doen, ook het geval bij Borac, al moet gezegd worden dat de benodigde strijd die de Almeloërs wel altijd laten zien, bij Borac niet aanwezig was. Ajax liep in de eerst helft dan ook gemakkelijk uit naar een 2-0 voorsprong.

Suarez was dé man van de eerste 45 minuten. Hij stelde met een goede actie Sulejmani in staat om te scoren en deed met een sublieme eigen treffer de 5000 aanwezigen verstommen. Hij scoorde namelijk met een schitterende lob.

De voorsprong werkte niet in het voordeel van Ajax, gezien de start van de tweede helft. Van Basten zag zijn ploeg uitermate zwak beginnen en zag Borac op 1-2 komen door Milovanovic.

Borac rook hierop bloed en kwam beter in het spel. Dit leidde bijna tot de gelijkmaker. Een afstandsschot van Prtenjak werd knap gered door doelman Stekelenburg.

Na de 1-3 van Klaas-Jan Huntelaar (foto) kwam de zege voor Ajax niet meer in gevaar. De aanvalsleider kroonde zich in de slotfase tot de gelukkigste man op het veld. Na een mooie actie poeierde hij de bal van twintig meter afstand tussen de palen.