dinsdag, 4. maart 2008 - 23:05

Arsenal knokt zich langs Milan, ook Manchester door

(Elfvoetbal) Arsenal heeft dik verdiend de kwartfinales van de Champions League bereikt. In Italië wonnen de Londenaren met 0-2, na in de heenwedstrijd ook al de betere ploeg te zijn geweest. Toen bleven doelpunten echter uit.

Ook deze avond was Arsenal de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Opnieuw wist het elftal dit lange tijd niet om te zetten in treffers. De dreiging van een Milan-doelpunt bleef daardoor het hele duel in de lucht hangen. Het probleem van de Engelsen lag in de voorhoede. De aanvallen waren prachtig, maar het elftal mist voorin duidelijk stootkracht.

Toch kreeg het elftal van Arsène Wenger in de 83ste minuut loon naar werken. Cesc Fabregas haalde van ruim 25 meter afstand snoeihard uit en zag zijn inzet in de linkerbenedenhoek verdwijnen: 1-0.

Milan moest hierdoor noodgedwongen de aanval opzoeken, waardoor er voor de bezoekers eindelijk ruimte ontstond. Dit resulteerde in blessuretijd nog in een treffer voor Emmanuel Adebayor, die Arsenal hiermee definitief de kwartfinales inschoot.

Ook Manchester United bereikte de volgende ronde van de Champions League. Cristiano Ronaldo was in Engeland verantwoordelijk voor de enige treffer.

In Frankrijk eindigde het duel twee weken geleden nog in 1-1, waardoor de mannen van Sir Alex Ferguson overtuigend naar de kwartfinales gaan.