woensdag, 5. maart 2008 - 23:15

AS Roma verrast Real Madrid

(Elfvoetbal) Real Madrid heeft in de achtste finale van Champions League haar meerdere moeten erkennen in AS Roma. De Romeinen wisten in Santiago Bernabeu De Koninklijke te trakteren op een 2-1 nederlaag. De eerste wedstrijd op Italiaanse bodem eindigde ook al in een 2-1 overwinning voor Roma.

De Champions League verliest door de uitschakeling van Real Madrid wederom een belangrijke kandidaat voor de eindzege. Dinsdagavond nam titelverdediger AC Milan vervroegd afscheid van het bal der kampioenen. Het jeugdige Arsenal was een maatje te groot.

Breekpunt in de wedstrijd tussen Real Madrid en AS Roma vormde de rode kaart van Pepe. De verdediger moest in de 71-ste minuut met zijn tweede gele kaart het veld verlaten. Het duel tussen beide ploegen ging daarvoor gelijk op.

Taddei wist het numerieke overtal na twee minuten uit te drukken in een voorsprong. De achterstand maakte het heilige vuur in de Madrileense formatie los. Een waar offensief van de thuisploeg resulteerde een kwartier voor het einde van de wedstrijd tot de gelijkmaker. De Koninklijke geloofde nog in plaatsing voor de kwartfinales van de Champions League, maar Vucinic deed in de extra tijd de droom van Real Madrid alsnog uiteenspatten.