woensdag, 26. november 2008 - 22:52

Atlético opnieuw te sterk voor PSV

(Elfvoetbal) PSV heeft ook op bezoek bij Atlético Madrid een nederlaag geleden. De 'wedstrijd van de stilte' werd nipt met 2-1 verloren. Vanwege een straf van de UEFA, nadat de Spaanse supporters zich tijdens het Champions League-duel met Olympique Marseille schuldig hadden gemaakt aan wanordelijkheden, moest de thuisploeg één Europees duel zonder publiek afwerken.

In een allesbehalve Champions League-ambiance waren de Spanjaarden vanaf het begin heer en meester in het eigen Estadio Vicente Calderón. Al binnen een kwartier kwam de thuisploeg op voorsprong, na gestuntel in de PSV-defensie. Carlos Salcido verslikte zich in de bal en stelde Simão daarmee in staat eenvoudig te scoren: 1-0. Het leek een lange avond te worden voor PSV. Atlético speelde met het simpelste gemak en liet het balletje in hoog tempo rondgaan.

In de 28ste minuut joeg Maxi Rodríguez de bal verwoestend in de bovenhoek, waardoor de wedstrijd al voor rust leek beslist. Tot overmaat van ramp moest ook Ibrahim Afellay zich daarna laten wisselen, vanwege een tackle op zijn enkel al vroeg in het duel. Toch kreeg PSV in de persoon van Edison Méndez nog wel een grote, maar de inzet van de middenvelder werd van de lijn gehaald.

Direct na rust bracht PSV de spanning terug in de wedstrijd. Na een Eindhovense corner kreeg Danny Koevermans de bal via een scrimmage voor zijn voeten en tikte subtiel binnen. Zijn vierde treffer in de Champions League luidde het startsein in van een Nederlands offensief. Helemaal toen John Heitinga zich noodgedwongen met een blessure moest laten wisselen. De verdediger kwam in de eerste helft hard in botsing met doelman Andreas Isaksson en kreeg last van duizeligheid.

Hoewel PSV in sommige fases langdurig in de aanval was, kon de ploeg dat veldoverwicht niet omzetten in een gecreëerde kans. Atlético bleef vrij eenvoudig op de been en sleepte de drie punten uit het vuur.

De Nederlandse landskampioen staat na deze nederlaag op de laatste plaats in groep D, met evenveel punten als nummer drie Olympique Marseille. De laatste wedstrijd tegen Liverpool moet gewonnen worden om nog kans te maken op kwalificatie voor het UEFA Cup-toernooi.