woensdag, 23. juli 2008 - 11:21

Bedreigde agenten grijpen naar dienstwapen

Vinkeveen

Woensdag 23 juli is een agent in een woning aan de Botsholsedijk zodanig bedreigd, dat twee agenten hun vuurwapen ter hand hebben genomen. Rond middernacht kreeg de politie de melding van een brand op een recreatiepark en ging ter plaatse. Een man gaf aan dat bij een van de huisjes gepoogd was brand te stichten. Toen de agenten ter plaatse kwamen, was het brandje al uit.

Twee andere mannen zouden getuige zijn geweest van de poging brandstichting en werden door de politie ondervraagd. Eén van deze getuigen gedroeg zich opvallend, waardoor agenten besloten zijn gegevens na te trekken. Hij bleek gesignaleerd te staan voor 15 dagen hechtenis of een geldboete.

De agenten wilden de man vervolgens aanhouden en meenemen naar het bureau en liepen mee naar zijn woning om medicijnen op te halen. In de woning trok de man een groot mes en bedreigde hij één van de agenten. De agenten pakten daarop hun vuurwapen en richtten het op de verdachte, die het mes liet zakken en zo in de boeien kon worden gezet. Hij is ingesloten. De poging brandstichting is in onderzoek.
Provincie:
Tag(s):