maandag, 14. januari 2008 - 12:47

Bejaarde man bekent moord

Ansterdam

Een 61-jarige man heeft bekend een bejaarde vrouw te hebben omgebracht in haar woning aan de Almstraat in Amsterdam (Rivierenbuurt).
De man werd woensdag 9 januari aangehouden en heeft na verhoor de bekentenis afgelegd.

De vrouw werd begin december dood aangetroffen in haar woning. De man heeft bekend de 85-jarige vrouw gedood te hebben. Het is een bekende van het slachtoffer en hij was door haar binnengelaten.

De verdachte werd bij een geldautomaat gefilmd door een bewakingscamera, toen hij de bankpas van het slachtoffer gebruikte. Vandaag, maandag 14 januari zal de man voor de rechter-commissaris worden geleid.

Het 85-jarige slachtoffer werd op 8 december levenloos in haar woning aangetroffen nadat iemand bij haar woning ging kijken omdat ze niet reageerde op telefoontjes. Ze bleek om het leven te zijn gebracht. De dag daarvoor werd ze nog in de buurt gezien. Onmiddellijk werd een rechercheteam geformeerd die onder supervisie van een officier van justitie van het parket Amsterdam een uitgebreid onderzoek startte.

Specialisten van het team Forensische Opsporing stelden een uitgebreid technisch sporenonderzoek in terwijl rechercheurs de buurt in gingen op zoek naar informatie. In het Nederlands Forensisch Instituuut werd sectie verricht waarbij een onnatuurlijke dood werd geconstateerd. Vastgesteld werd dat de vrouw met fysiek geweld om het leven was gebracht.
Provincie:
Tag(s):