donderdag, 10. januari 2008 - 16:18

Bibob trekt bouwvergunning Westermoskee niet in

Amsterdam

Het Bibob-onderzoek levert geen grond om de bouwvergunning voor de Westermoskee in te trekken, stelt het Amsterdamse bureau Bibob.

Stadsdeelvoorzitter Arco Verburg liet weten dat er niet aan de bouwvergunning voor de Westermoskee getornd wordt.

Het stadsdeel verleende in maart 2007 vrijstelling en bouwvergunning voor het realiseren van de Westermoskee. Op verzoek van het stadsdeel startte bureau Bibob tegelijkertijd een onderzoek naar de financiële positie van Manderen b.v., de partij die de bouw van de Westermoskee op het voormalige Riva-terrein moet bekostigen.

Een definitieve bouwvergunning voor de moskee is noodzakelijk om ook ruim honderd woningen, kantoor- en bedrijfsruimten en een ondergrondse parkeergarage op het voormalige Riva-terrein te realiseren. Zolang de bouwvergunning voor de moskee niet definitief is, stagneert ook dit deel van het project.

Het stadsdeel zal zich blijven inzetten voor een spoedige bouw van de woningen, bedrijfsruimten en ondergrondse parkeergarage en zich verder beperken tot zijn rol van vergunningverlener en verantwoordelijke voor de inrichting van de openbare ruimte.

Of de Westermoskee er nu definitief komt, blijft onzeker. Er loopt nog een rechtszaak tegen de verleende bouwvergunning van de moskee. Naar verwachting dient deze zaak 18 januari a.s. voor de rechter.
Provincie:
Tag(s):