woensdag, 9. januari 2008 - 16:06

Burgemeester op bezoek in peuterspeelzalen

Uithuizen

In het voorjaar van 2007 konden inwoners van de gemeente Eemsmond via een enquête laten weten wat voor burgemeester zij willen. Onder deelnemers aan deze enquête is een ‘middag op stap’ met de nieuwe burgemeester verloot. Donderdag 10 januari is de laatste winnaar aan de beurt. Zwany Kamerman uit Uithuizen heeft de burgemeester in de ochtend uitgenodigd om mee te gaan naar diverse peuterspeelzalen in de gemeente.

De ochtend start bij Peuterspeelzaal Klein Duimpje in Uithuizen. Kamerman en de burgemeester maken daar eerst kennis met elkaar onder het genot van een kop koffie. Aansluitend bezoeken ze een groep van driejarigen bij Peuterspeelzaal Klein Duimpje en een groep peuters bij Peuterspeelzaal 4 Min in Zandeweer.

Zwany Kamerman werkt als Coördinator bij de Stichting Peuterspeelzalen Gemeente Eemsmond. Ze wil de burgemeester graag informeren over de Voor- en Vroegschoolse Educatie bij peuterspeelzalen. Daarom wil ze als slot van de ochtend met Marijke van Beek praten over onder andere het bestrijden van taalachterstanden bij peuters en kleuters.

Jolanda Knol is in december als eerste winnaar een middag op pad geweest met Marijke van Beek. De tweede winnaar is eveneens in december op gesprek geweest bij de burgemeester op het gemeentehuis. Burgemeester Marijke van Beek heeft beide middagen als zeer positief ervaren: “Ik vind het een leerzame en leuke manier om te ondervinden wat leeft onder de inwoners van de gemeente Eemsmond.�.
Provincie:
Tag(s):