vrijdag, 4. januari 2008 - 6:51

Cameraman door politie tegengewerkt bij filmen arrestatie

Goirle

Een cameraman van de regionale zender Omroep Brabant is gisteren ruw door een agent tegengewerkt toen hij filmopnamen wilde maken van een arrestatie op de snelweg A58.

De cameraman kwam toevallig langs het incident, stapte vlug uit zijn wagen en begon te filmen. Niet veel later kwam een agent naar de man toe die hem dwong te stoppen met filmen met zelfs de dreiging dat de camera in beslag zou worden genomen als hij niet stopte. Ook het aangeven dat de agenten niet herkenbaar in beeld zouden worden gebracht, was voor de agent geen reden om zijn tegenwerking te staken.

Het arrestatieteam deed een spectaculaire arrestatie op de snelweg. De auto waarin twee mannen reden, werd tijdens een gecontroleerde actie op de snelweg tot stilstaan gebracht. De mannen werden eruit gehaald en aangehouden. Ze zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek. In de wagen vond de politie enkele vuurwapens. De aanhoudingen vonden plaats omdat bij de politie signalen waren binnengekomen dat de mannen een overval wilden plegen. Daarover wil de politie verder geen mededelingen doen.

Inmiddels heeft de politie gereageerd op het incident en betreurt het dat het zo is voorgevallen. "Het is niet de bedoeling van Politie Brabant Zuid-Oost om de pers te belemmeren in het uitvoeren van hun werk. Het is dan ook vervelend dat dat is gebeurd. De omstandigheden op de snelweg waren op dat moment echter zodanig, dat de politiemensen ter plaatse toch hiervoor hebben gekozen.", Aldus politiewoordvoerder Henri van Pinxteren. De Telegraaf meldt inmiddels dat volgens een woordvoerder van de politie in Eindhoven de cameraman bij nader inzien geen klacht zal indienen.


"Het is weer een mooi voorbeeld waarbij de politie buiten zijn boekje gaat", zegt Thomas Bruning van journalistenvakbond NVJ in Dagblad de Telegraaf. De politie noemt de uitspraak te "stellig".


Op de website van de omroep is het filmfragment te bekijken.
Provincie:
Tag(s):