zondag, 28. december 2008 - 16:46

Cvitanich schiet Ajax langs ADO

(Elfvoetbal) Klaas-Jan Huntelaar was in de Arena om afscheid te nemen van het Ajax-publiek, maar de show werd gestolen door zijn opvolger. Met drie doelpunten leidde Dario Cvitanich Ajax naar een overtuigende 3-0 overwinning op ADO Den Haag.

Ajax heeft ogenschijnlijk weinig te lijden onder van het vertrek van Huntelaar. Met de actieve, goed combinerende en dus ook trefzekere Cvitanich in de spits, en met beweeglijke spelers als Luis Suarez en Miralem Sulejmani om zich heen, oogt de voorhoede van Ajax een stuk dynamischer dan in de dagen dat de pure afmaker Huntelaar centraal voorin stond. Met name de wisselwerking tussen de twee Zuid-Amerikanen Suarez en Cvitanich oogt veelbelovend. Bij alle drie de goals van de Argentijn fungeerde de Uruguayaan als aangever.

Na zeven minuten spelen draaide Suarez op eigen helft knap weg bij zijn tegenstander en verzond vervolgens - met buitenkantje rechts - een perfecte steekpass op de diepgaande Cvitanich. De Argentijn omspeelde kundig de keeper en schoof de bal rustig in het doel.

Tien minuten later versnelde Suarez op de rechterflank en liet daarop een afgemeten voorzet volgen richting wederom Cvitanich. Met een uitstekend getimede voetbeweging zette de spits de 2-0 op het scorebord.

Halverwege de tweede helft vonden de twee elkaar voor een derde maal. Cvitanich hoefde slechts met zijn hoofd te knikken om de zuivere voorzet van Suarez tegen de touwen te koppen.

ADO mocht blij zijn dat het bij 3-0 bleef. Dat de bezoekers voor een open wedstrijdinstelling opteerden is weliswaar prijzenswaardig, maar daardoor kreeg Ajax wel de ruimte om volop voetballen. Bovendien konden de bezoekers in offensief opzicht totaal geen vuist maken.