maandag, 21. januari 2008 - 17:11

DAR Devils Nijmegen wint verrassend van Geleen

Amsterdam

De ijshockey'ers van DAR Devils uit Nijmegen zijn bezig aan een goede reeks. Na een slechte start in de Tricorp Worwear Erdeivisie sprokkelen ze de laatste tijd toch steeds meer puntjes bijeen. Ondanks dat ze eigenlijk al zijn uitgeschakeld voor een plaats in de play-offs lijken ze de pijlen nu gericht te hebben op de vijfde plaats van de Amstel Tijgers.

Uiteraard hadden de Nijmegenaren wat goed te maken na het thuis-verlies tegen hekkensluiter Groningen van vorig weekend. Echter tegen de Ruijters Eaters is dat geen éénvoudige opgave. De Limburgers moeten op dit moment alle zeilen bijzetten om het sterk spelende HIJS Den Haag van zich af te houden en de derde plaats te behouden. Toch lukte het de Devils om uiteindelijk met het kleinst mogelijk verschil te winnen. Verbruggen scoort het eerste doelpunt als er twee spelers van Geleen op de strafbank zitten en Meanchoff verdubbelt de voorsprong nog in de eerste periode. Ook in de tweede periode gaat Nijmegen goed door en halfverwege de wedstrijd is het Tataryn die, opnieuw tijdens een Powerplay, het derde doelpunt op het bord zet.
In de derde periode wordt het allemaal wat onvriendelijker. Binnen een minuut scoort Ryan McLeod voor Geleen, mar als hij het even later niet eens is met scheidsrechter Britt mag hij tien minuten lang zijn zonden oerdenken.
Als uiteindelijk Nicky de Jong op de strafbank zit voor Nijmegen kan Geleen aansluiten. Steve FARRER scoort op aangeven van Stasiuk en McDonald. De spanning is helemaal terug en de laatste minuut wordt goalie Novello door coach Ulrich Egen nog ingeruild voor een extra aanvaller. Ook dit helpt niet, de Devils houden stand en winnen verrassend met 3-2. Dit tot grote frustratie van Stasiuk, die dat na het fluitsignaal duidelijk laat merken door de achterkant van zijn stick in een tegenstander te planten. De actie wordt bestraft met 5+20 minuten en zal voor hem waarschijn gevolgen hebben voor de komende wedstrijden.

Uitslagen
Dar Devils - Ruijters Eaters 3 - 2
Hijs - Destil Trappers 5 - 2
Amstel Tijgers - Vadeko Flyers 2 - 7
Pecoma Grizzlies - Hijs 1 - 12
DESTIL Trappers - Dar Devils 5 - 2
Ruijters Eaters - Amstel Tijgers 6 - 1

Stand
1 Vadeko Flyers Heerenveen 15 - 41
2 Destil Trappers Tilburg 15 - 38
3 Ruijters Eaters Geleen 18 - 33
4 Hijs Den Haag 17 - 29
5 Amstel Tijgers Amsterdam 17 - 16
6 Nijmegen Dar Devils 18 - 14
7 Pecoma Grizzlies Groningen 16 - 3

Programma
wo 23 jan
19:30 Heerenveen Vadeko Flyers - Pecoma Grizzlies
20:30 Amsterdam Amstel Tijgers - DESTIL Trappers
vr 25 jan
20:45 Den Haag Hijs - Vadeko Flyers
20:45 Groningen Pecoma Grizzlies - Amstel Tijgers
za 26 jan
18:00 Amsterdam Amstel Tijgers - Dar Devils
20:30 Geleen Ruijters Eaters - DESTIL Trappers
zo 27 jan
17:30 Heerenveen Vadeko Flyers - Ruijters Eaters
17:30 Nijmegen Dar Devils - Hijs
19:00 Tilburg DESTIL Trappers - Pecoma Grizzlies
Categorie:
Tag(s):