woensdag, 12. maart 2008 - 11:07

De Splash vanaf paasweekend bij de dealer

Vianen

De Suzuki Splash maakt tijdens het paasweekend (22 tot en met 24 maart) zijn debuut bij de Nederlands dealers. De nieuwe compact-MPV van Suzuki is tijdens de paasshows voor het eerst te zien zijn bij de Suzuki-dealer.

De Suzuki Splash is na de Swift, de Grand Vitara en de SX4 het vierde geheel nieuwe model van Suzuki binnen drie jaar. De auto is ontworpen als een gezinsvriendelijke en veelzijdige compact-MPV voor dagelijks gebruik en scoort goed op zaken als praktisch gebruik, brandstofverbruik en milieuvriendelijkheid. Zo heeft de Splash een C02-uitstoot vanaf – slechts –120 g/km en verbruikt de uitvoering met 1.3-liter dieselmotor slechts 4,5 liter brandstof per 100 kilometer. Daarmee behoort de Splash tot de best presterende auto’s in zijn segment.

De twee benzinemotoren van de Splash staan elk garant voor een verfijnde combinatie van souplesse, trekkracht en zuinigheid. De driecilinder 1.0-litermotor heeft een maximumvermogen van 48 kW/65 pk bij 6.000 t.p.m. Het maximumvermogen van de viercilinder 1.2-litermotor is 63 kW/86 pk bij 5.500 t.p.m. Voor dieselliefhebbers is er de direct ingespoten common-rail dieselmotor met 1,3 liter inhoud. Deze wordt geleverd met standaard DPF-roetfilter. De viercilinder dieselmotor levert een maximumvermogen van 55 kW/75 pk bij 4.000 t.p.m.

In Nederland zijn vier uitrustingsniveaus leverbaar: Base, Trend, Comfort en Exclusive. Deze zijn allemaal verkrijgbaar voor de Splash met 1.0-liter-benzinemotor. Het Comfort- en Exclusive-uitrustingsniveau is tevens leverbaar op de Splash met de 1.2-liter-benzinemotor en de 1.3-liter-dieselmotor. De Splash is gebaseerd op het onderstel van de Swift, Suzuki’s bestverkopende model van dit moment. De Splash rijdt daardoor comfortabel en stuurt heel direct. Ondanks zijn compacte afmetingen – 1,59 meter hoog, 1,68 meter breed en 3,72 meter lang – biedt de 5-deurs Splash voldoende interieurruimte voor vijf personen. Ook zijn bagageruimte is met (max.) 1.050 liter bovengemiddeld.

Veiligheid
Suzuki heeft bij de ontwikkeling van Splash in het bijzonder rekening gehouden met de veiligheid van de auto. Standaard wordt hij geleverd met actieve veiligheidsvoorzieningen als ABS met EBD (elektronische remkrachtverdeling) en BAS (Brake Assist System = remassistent).
Al vanaf het Trend-uitrustingsniveau is de Splash uitgerust met zes airbags.

Standaard is de Splash voorzien van: een crash bestendige stijve carrosserie met stalen balken in de portieren, energie absorberende elementen om de voorzijde, ISOFIX bevestigingssysteem en kindersloten.
ESP® (Electronic Stability Program = Traction Control en Stability Control) is als optie leverbaar bij het Exclusive-uitrustingsniveau.

De nieuwe Suzuki Splash is al verkrijgbaar vanaf € 9.999,-. Voor meer informatie over de exacte openingstijden van de dealers tijdens Pasen kan contact worden opgenomen met de desbetreffende Suzuki-dealer.
Categorie:
Tag(s):