woensdag, 13. februari 2008 - 22:53

Degelijk PSV wint zonder te imponeren

(Elfvoetbal) PSV heeft een belangrijke stap gezet op weg naar de achtste finales van de UEFA Cup. De Eindhovense ploeg versloeg in eigen stadion het Zweedse Helsingborgs met 2-0.

PSV begon zonder Jefferson Farfan. Sef Vergoossen, die zelf wegens ziekte niet op de bank zat, en zijn assistenten Dwight Lodeweges en Jan Wouters hadden een plaatsje ingeruimd voor Mike Zonneveld, die het middenveld kwam versterken.

Na vijf minuten gaf Balázs Dzsudzsák al een waarschuwing af door doelman Daniel Andersson te dwingen tot een redding. Diezelfde Andersson was een minuut later de schlemiel, toen hij later bij een terugspeelbal was dan Danko Lazovic, die zich liet vallen. De Cypriotische scheidsrechter Costas Kapitanis trapte erin en gaf PSV een penalty, die door aanvoerder Timmy Simons werd benut: 1-0.

Na de vroege openingstreffer toonde Gomes maar weer eens zijn waarde. De doelman redde met de voet op een inzet van Razak Omotoyossi, die samen met Henrik Larsson voorin speelde bij de Zweden. Omotoyossi schoot even later in het zijnet na slecht verdedigen van Carlos Salcido.

Datzelfde deed Ibrahim Afellay na twintig minuten en weer tien minuten later raakte de middenvelder de paal. Een volgend schot van Afellay werd losgelaten door Andersson, waarna aasgier Lazovic de 2-0 kon binnentikken. Met die stand ging PSV ook de rust in.

Na de thee was de wedstrijd niet meer om aan te zien. De Eindhovenaren konden nog minder imponeren dan in de eerste helft, maar ook Helsingborgs, dat drie maanden geen officiële wedstrijd had gespeeld, kon weinig gevaar stichten. PSV leek het houden van de nul belangrijker te vinden dan het scoren van een extra goal en in die missie slaagde de ploeg. Daardoor heeft de ploeg een goede uitgangspositie voor de return, volgende week donderdag in Zweden.