woensdag, 16. januari 2008 - 19:43

'Dode in Bergsche Maas vermiste Henri Du Long'

Drongelen

Dinsdagmiddag is bij een gemaal in de Bergsche Maas bij Drongelen een stoffelijk overschot aangetroffen. Mogelijk gaat het om het vermiste VVD-raadslid Henri du Long uit Vught. Zijn auto is een dag na zijn vermissing aangetroffen in de buurt van het kanaal. De politie heeft aanwijzingen dat het vermoedelijk gaat om het lichaam van het vermiste 60-jarige Vughtse raadslid Du Long. Rechercheurs uit de regio Brabant-Noord onderzoeken de zaak.

Een identificatieonderzoek moet definitief uitsluitsel geven over de identiteit van het aangetroffen stoffelijk overschot. Donderdag of vrijdag wordt er sectie verricht, waarbij de politie meer duidelijkheid hoopt te krijgen over de doodsoorzaak.

Het raadslid is sinds dinsdagavond 11 december 2007 vermist. De politie trof zijn auto de volgende dag leeg aan nabij het Drongelens Kanaal aan de Deutersestraat in Cromvoirt. Onmiddellijk daarna startte de recherche een groot onderzoek. Met inzet van een helikopter, brandweerduikers, speurhonden en sonarapparatuur is in de omgeving van- en in het sterk stromende Drongelens Kanaal uitgebreid gezocht. Bij verdere zoekacties op het water en in het militair oefenterrein 'De Vughtsche Heide" in Vught, kreeg de politie ondersteuning van de Koninklijke Marechaussee en het Veterinair Reddingshonden Team uit Utrecht. Helaas leverden de zoekacties geen resultaat op.

De politie onderzoekt de vermissing met een team van vier rechercheurs. Bij de zoekacties werden soms meer dan vijftien personen ingezet. Het team houdt zich nu tevens bezig met de vaststelling van de identiteit van het in Drongelen aangetroffen stoffelijk overschot.
Provincie:
Tag(s):