dinsdag, 15. januari 2008 - 12:36

Een koninklijk fotoalbum

Apeldoorn

In Paleis Het Loo is van 20 januari 2008 tot en met 4 januari 2009 deel negen te zien van de tentoonstelling EEN KONINKLIJK FOTOALBUM, een fotoreportage over het koningshuis in de Nederlandse samenleving in de twintigste eeuw. Dit grote project belicht jaarlijks tien jaren uit de vorige eeuw. In 2008 staan de zogenaamde ‘8-jaren’ centraal.

In tien sprongen ontvouwt zich aan de hand van circa 250 foto’s een verrassend overzicht van staatkundige, historische, culturele, sociale en sportieve gebeurtenissen, waarbij leden van de Koninklijke Familie betrokken waren. Steeds weer blijkt hoe hun aanwezigheid op prijs wordt gesteld, of dat nu een overstroming, plechtige herdenking, sportgebeurtenis of bejaardenbezoek is.

De foto’s belichten een eeuw officiële portretten, persfotografie en privé-opnamen. Ze zijn afkomstig van een groot aantal instellingen, met name de Koninklijke Verzamelingen, verder de R.V.D., A.N.P., Spaarnestad Fotoarchief, Capital Press, Davis Fotografie, Sunshine, RBP/Hollandse Hoogte en foto’s vanuit het buitenland en de fotocollecties van Paleis Het Loo. Het museum prijst zich gelukkig dat het eveneens uit een aantal privé-albums van de Koninklijke Familie zelf mocht putten. Daarnaast zijn er particulieren die spontaan bijzondere foto’s hebben aangeboden.
Provincie:
Tag(s):