dinsdag, 15. januari 2008 - 9:38

Eetcafé na dodelijke schietpartij tijdelijk gesloten

Utrecht

Burgemeester Wolfsen heeft besloten eetcafé Yollarbasi aan het Thomas à Kempisplantsoen te sluiten tot en met het einde van deze week. De maatregel volgt op de vechtpartij met dodelijke afloop die in de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 januari jl. plaatsvond in en onmiddellijk voor het café. De burgemeester wil met deze maatregel uitsluiten dat een dergelijk incident zich op korte termijn weer voor kan doen. Eventuele vervolgmaatregelen zijn afhankelijk van het verdere onderzoek.

Bij de vechtpartij waren bezoekers van het eetcafé betrokken, ook het dodelijke slachtoffer was een bezoeker van het eetcafé. De politie heeft een 34-jarige Utrechtse verdachte aangehouden en heeft de zaak in onderzoek.

Eerder al hebben zich in en bij het bedrijf (ernstige) incidenten voorgedaan, waarbij de openbare orde en veiligheid ernstig werd aangetast. Dit laatste geldt ook voor het ernstige incident van afgelopen weekend. Daarbij is niet de vraag aan de orde of het incident verwijtbaar is aan de exploitant van het horecabedrijf.
Provincie:
Tag(s):