vrijdag, 1. februari 2008 - 22:52

Effectief NAC wint vierde maal op rij

(Elfvoetbal) NAC Breda heeft vrijdagavond een degelijke 1-0 overwinning geboekt in het thuisduel tegen FC Twente. Het elftal van Ernie Brandts bleef eenvoudig overeind tegen het weinig overtuigend voetballende FC Twente, dat in 2008 nog niet wist te winnen.

De ploeg van Fred Rutten kwam het beste uit de startblokken. In de 11e minuut kreeg Karim El Ahmadi een grote kans, maar zijn poging werd uitstekend gekeerd door NAC-doelman Jelle Ten Rouwelaar. Victor Sikora leek elf minuten later buitenspel te staan, maar mocht zijn gang naar het doel voortzetten. De aanvaller omspeelde Sander Boschker, maar werd vervolgens neergelegd door de doelman.

De toegekende strafschop werd onberispelijk binnen geschoten door Patrick Zwaanswijk en zijn doelpunt was genoeg voor NAC om voor de vierde keer op rij te winnen.