donderdag, 17. januari 2008 - 18:44

Evacuatie omwonenden na vondst Duitse raket

Blerick

De bewoners die donderdagmiddag in Blerick hun woning moesten verlaten, na de vondst van een vliegtuigbom, mogen sinds donderdagavond 21.00 uur weer terug naar hun woning. Dit heeft de politie bekend gemaakt.Het explosief werd rond 21.00 uur door de EOCKL weggehaald van het bouwterrein in de buurt van de Pepijnstraat en overgebracht naar Trade Port. Daar zal het explosief vrijdag onschadelijk worden gemaakt.

Ongeveer 150 bewoners moesten tijdelijk hun woning moeten verlaten na de vondst van de vliegtuigbom. De bom, een Duitse raket uit de Tweede Wereldoorlog, werd aangetroffen tijdens bouwwerkzaamheden in de buurt van de Pepijnstraat. In het projectiel zat nog de ontsteking. Hierdoor was er ontploffingsgevaar, alhoewel de raket stabiel was.

Het Explosieven Opruimingscommando Koninklijke Landmacht (EOCKL) werd ingeschakeld om de bom onschadelijk te maken. In een straal van 100 meter rondom de vindplaats moesten de bewoners hun woning verlaten. Zij werden opgevangen in zalencentrum De Staay.

Sinds 20:00 uur is de website www.crisis.nl in de lucht voor iedereen die meer informatie wil over de situatie. Daarnaast werd er ook een publieksinformatienummer ingesteld. Dit was tot 22.00 uur bereikbaar.
Provincie:
Tag(s):