zondag, 27. januari 2008 - 2:54

Fel Heerenveen wint uit bij De Graafschap

(Elfvoetbal) Een fel Heerenveen heeft de uitwedstrijd bij De Graafschap winnend afgesloten. De Friezen domineerden de eerste helft en maakten de Superboeren het voetballen onmogelijk. De tweede helft leek De Graafschap terug te komen, maar het was Heerenveen dat scoorde en de wedstrijd in het slot gooide.

Heerenveen begon agressief aan de wedstrijd. De Friezen wonnen de duels op het middenveld en overrompelden de tegenstander. De Graafschap kon nauwelijks van de eigen helft komen, omdat de ploeg van Gert-Jan Verbeek vroeg druk zette op de Doetinchemse verdediging.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Miralem Sulejmani. De Servïer pikte de bal op eigen helft op en passeerde Rogier Meijer alsof hij er niet stond. Ook Purrel Fränkel kon Sulejmani niet bijhouden en moest hem laten lopen. In het strafschopgebied haalde de aanvaller uit, maar Jimmy van Fessem kon de inzet keren.

In de 21ste minuut was het wel raak voor de bezoekers. Gerald Sibon was aan de linkerkant van het veld sneller bij de bal dan Stephan Keller. Met een prima voorzet bereikte de spits Jakob Poulsen, maar de aanvaller van Heerenveen trapte over de bal heen. Gelukkig voor de buitenspeler kwam achter hem Bradley opduiken en die wist wel raad met het buitenkansje: 0-1.

De bezoekers controleerden na de voorsprong het duel en hielden het overwicht. De Graafschap had de grootste moeite een gaatje te vinden in de hechte Friese defensie en echte kansen voor de thuisploeg bleven dan ook uit.

Na de onderbreking kreeg De Graafschap meer overwicht op het middenveld. De voor de teleurstellend spelende Will Johnson ingevallen Joep van den Ouweland viel goed in en bracht meer kracht op het middenveld van de Superboeren.

In de 58-ste minuut was het Berry Powel, die een uitgelezen mogelijkheid kreeg na goed voorbereidend werk van Lasse Schöne, maar zijn poging ging op de paal.

Aan de andere kant was Sulejmani gevaarlijk. Vanuit het niets dook de Serviër op voor Van Fessem, maar ook zijn poging taste het aluminium. Na 61 minuten spelen wist de Serviër wel te scoren. Na ontsnapt te zijn aan buitenspel, omspeelde de aanvaller Keller en Van Fessem en schoot eenvoudig de 0-2 binnen.

Het verzet van de thuisploeg was na de ruimere achterstand gebroken. De Superboeren waren niet meer bij machte voor een wederopstanding en Bradley mocht na zwak verdedigen ook nog zijn tweede doelpunt van de wedstrijd binnen koppen en zette daarmee de eindstand op het scorebord.