zaterdag, 16. februari 2008 - 22:49

Fel Roda JC wint verdiend van FC Twente

(Elfvoetbal) Roda JC heeft op inzet en kracht drie kostbare punten gepakt in het thuisduel tegen FC Twente. Het elftal van Raymond Atteveld had het betere van het spel en bleken fysiek een maatje te groot voor de Tukkers.

De thuisploeg begon fel aan de wedstrijd. Marcel de Jong zette na twintig seconden de toon door Romano Denneboom hard onderuit te halen. Met veel strijd en beleving maakten de Limburgers het de Enschedeërs lastig. De ploeg van Fred Rutten had nauwelijks antwoord op het agressieve spel van de tegenstander en verloor de slag om het middenveld.

De eerste kans van de wedstrijd was dan ook voor het elftal van Atteveld. De Jong mocht in de zesde minuut aanleggen voor een vrije trap. De linksachter trapte de bal met veel gevoel en snelheid over de muur, maar zijn inzet ging rakelings langs het Enschedese doel. In de 24ste minuut kwam Roda JC wel op voorsprong. Roland Lamah profiteerde van een grote fout van Edson Braafheid en schoot zonder enige aarzeling de bal in het Twente-doel.

De bezoekers herstelden zich niet na de achterstand. Roda JC won het duel op het middenveld en creëerde meer mogelijkheden. In de 31ste minuut speelde Marcel Meeuwis op een prachtige manier de diepgaande Willem Janssen (foto) aan. De middenvelder passeerde Wout Brama, ging het strafschopgebied in en schoot op doel. Zijn inzet was zacht, maar door genoeg precisie hobbelde de bal achter Sander Boschker.

Lang kon het elftal uit Kerkrade niet genieten van die voorsprong. Als een duveltje uit een doosje dook Blaise N’kufo twee minuten na de 2-0 voor het Limburgse doel op. Na goed gebruik te hebben gemaakt van zijn lichaam, schoot de spits de eerste mogelijkheid voor de bezoekers knap raak, waardoor FC Twente met een minimale achterstand ging rusten.

De ploeg van Atteveld nam gas terug in de tweede helft. De geel-zwarte formatie controleerde de wedstrijd, verdedigde de voorsprong en loerde op de counter. FC Twente had het zwaar op het moeilijk bespeelbare veld en kon geen vuist maken. Alleen N’Kufo had af en toe nog iets in te brengen tegen de fysiek sterke Roda-defensie.

Een persoonlijke fout van Romano Denneboom besliste de wedstrijd definitief. De aanvaller gaf zomaar de bal bij het eigen strafschopgebied aan Lamah. De aanvaller maakte dankbaar gebruik van het presentje, maar Boschker keerde de inzet. De afvallende bal kwam voor de voeten van invaller Dieter van Tornhout, die simpel de 3-1 binnentikte

De Tukkers kwamen de klap niet meer te boven en de thuisploeg bleef simpel overeind. Een slotoffensief van de bezoekers bleef uit, waardoor Roda JC vrij eenvoudig de overwinning naar zich toe trok.