vrijdag, 26. september 2008 - 21:06

Fernando Alonso verrast met toptijd in slotfase

Renault-coureur Fernando Alonso heeft verrassend de snelste tijd in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Singapore gerealiseerd. De eerste plek leek lange tijd weggelegd voor McLaren-coureur Lewis Hamilton, maar Alonso kwam in de slotminuten nog onderdoor. De tweevoudig wereldkampioen was 0,098 seconde sneller dan zijn voormalig stalgenoot.

Hamilton versloeg wel weer zijn grootste concurrent in de strijd om de titel, Ferrari-rijder Felipe Massa. Achter de twee titelkandidaten nestelde McLaren-coureur Heikki Kovalainen zich op de vierde plek. De Fin was maar vier duizendsten langzamer dan Massa. De top vijf wordt gecompleteerd door Williams-coureur Nico Rosberg.

In tegenstelling tot de eerste training eindigde niemand zijn sessie in de muur. Force India-coureur Giancarlo Fisichella haakte wel vroegtijdig af, maar dat was door een mechanisch mankement. Bochten 1, 16 en 18 bleken de grootste scherprechters in de tweede training.

Fernando Alonso ging rechtdoor in de eerste bocht en Nick Heidfeld zelfs twee keer. Felipe Massa en Nelson Piquet jr hadden de uitloopstrook nodig in bocht 16 om terug te keren op het circuit. En Kazuki Nakajima, Sebastian Vettel en Nico Rosberg hadden problemen met bocht 18, de plek waar Mark Webber vanochtend al crashte.
Categorie:
Tag(s):