zondag, 23. november 2008 - 14:59

Feyenoord boekt makkelijke zege op zwak ADO Den Haag

(Elfvoetbal) Feyenoord heeft in de eigen Kuip een gemakkelijke 3-1 zege geboekt op het zwakke ADO Den Haag. De Rotterdammers kwamen verrassend achter in de 10de minuut door Richard Knopper, maar wisten dit via vooral een goede eerste helft weg te poetsen.

Georginio Wijnaldum was de uitblinker aan Rotterdamse zijde. De jonge aanvallende middenvelder draaide zijn jonge tegenstander Kai van Hese helemaal dol en kreeg daarom ook vlak voor tijd een publiekswissel van trainer Verbeek.

Feyenoord begon wel matig aan de wedstrijd. Beter gezegd: doelman Henk Timmer begon zwak aan de wedstrijd. Via een uitval in de 10de minuut aan de rechterkant kwam Fabio Caracciolo vrij. De ADO-aanvaller schoot op doel en het schot leek houdbaar. Timmer liet echter los, waardoor in de rebound Richard Knopper er als de kippen bij was om verrassend de 0-1 aan te tekenen.

Lang duurde de voorsprong voor de Hagenaars niet. Bij een afgeslagen corner in de 16de minuut kon André Bahia vanaf rechts de bal voorgeven. Makaay torende bij de tweede paal hoog boven zijn tegenstander Christian Kum uit, waarna hij de bal prachtig met het hoofd in het doel deponeerde: 1-1.

Het begon te lopen bij de Stadionclub, al was de beste kans voor Caracciolo. Een afgemeten pass achter de Feyenoord-verdediging viel zo voor de voeten van de spits. In plaats van aan te nemen, wilde hij de bal ineens schieten, waardoor de bal het doel miste.

Onder leiding van Wijnaldum drukte Feyenoord de club uit de residentie steeds meer naar achteren. Dit resulteerde in de 43ste minuut in de verdiende 2-1 voorsprong. Wijnaldum stuurde met een hoogstandje Dwight Tiendalli diep. De rechtsback trok de bal terug, waar de ingelopen Makaay liep en hard uithaalde. Keeper Robert Zwinkels redde in eerste instantie nog, maar in de rebound stond Fer op de juiste plek: 2-1.

Na rust besliste de thuisclub het duel al vrij snel. In de 54ste minuut stuurde Wijnaldum spits Makaay diep; in buitenspelpositie weliswaar, maar hij mocht door. Op de achterlijn keek 'Das Phantom' goed en zijn bekeken pass bereikte Luigi Bruins. De van een blessure teruggekeerde middenvelder hoefde de bal alleen maar aan te raken: 3-1.

De wedstrijd verzadigde na deze treffer. Feyenoord vond het wel prima, terwijl ADO machteloos toekeek. Mede door het erbarmelijke weer -- het sneeuwde behoorlijk -- was de tweede helft het aankijken niet meer waard. In de slotfase had invaller Kermit Erasmus nog 4-1 kunnen maken, maar dat was alleen voor de statistieken geweest.

Feyenoord kan weer omhoog kijken op de ranglijst, terwijl ADO Den Haag de blik nu serieus neerwaarts heeft. Ze staan nog maar drie punten voor op nummer laatst: FC Volendam.