donderdag, 2. oktober 2008 - 22:46

Feyenoord knokt zich naar groepsfase UEFA Cup

Rotterdam

(Elf-Voetbal) Feyenoord heeft zich donderdagavond toch nog weten te plaatsen voor de groepsfase van de UEFA Cup. Na de teleurstellende 1-0 nederlaag in de eigen Kuip tegen Kalmar FF, tapten de Rotterdammers in Zweden uit een geheel ander vaatje. Dankzij goed en agressief spel zegevierde de formatie van trainer Gertjan Verbeek met 2-1.

Feyenoord schoot uitstekend uit de startblokken. De Rotterdammers namen veel initiatief en zetten volop druk naar voren. Kalmar FF kwam in de vernauwing en Feyenoord kreeg onder aanmoediging van de meegereisde eigen aanhang een aantal kleine mogelijkheden.

Na zeventien minuten kwam de Nederlandse ploeg verdiend op voorsprong. Georginio Wijnaldum onderschepte de bal en haalde vernietigend uit. Doelman Petter Wastå verkeek zich op het dwarrelende afstandsschot en liet het leer pardoes door zijn vingers glippen: 0-1.

Feyenoord zakte na die vroege voorsprong niet terug en bleef de aanval zoeken. Dat resulteerde op slag van rust in een grote kans voor Roy Makaay, die oog in oog stond met Wastå. De spits liet de mogelijkheid echter onbenut.

Een dure misser, want direct na rust kwam Kalmar FF op gelijke hoogte. Lasse Johansson kreeg een afgeslagen bal voor de voeten en knalde onberispelijk in de bovenhoek: 1-1.

Feyenoord leek niet van slag na deze dreun en bleek knokken voor elke meter. De beloning volgde snel. Nog geen vijf minuten na de tegentreffer kopte Leroy Fer de Kuipbewoners uit een hoekschop op 2-1.

In de slotfase leunde het elftal van Feyenoord duidelijk op twee gedachten, waardoor Kalmar FF wat meer in de buurt kwam van doelman Rob van Dijk, die speelde vanwege de blessure van Henk Timmer. Maar ondanks een aantal hachelijke momenten voor het Rotterdamse doel, kwam de groepsfase van de UEFA Cup voor Feyenoord uiteindelijk niet meer in gevaar.