dinsdag, 18. maart 2008 - 22:47

Feyenoord plaatst zich voor beker-finale

(Elfvoetbal) Feyenoord heeft zich ten koste van NAC Breda geplaatst voor de finale van de KNVB-beker. Het werd in de Rotterdamse Kuip een heus voetbalgevecht. Het was uiteindelijk de thuisploeg die in de tweede helft de winst naar zich toetrok. Dankzij doelpunten van Michael Mols en Denny Landzaat zegevierde het elftal van trainer Bert van Marwijk met 2-0.

Vooraf gaven de coaches het al aan. De beker is de snelste weg naar Europees voetbal en voor beide clubs dit seizoen tevens de enige kans op een prijs. Het belang van het duel was dan ook af te zien aan de inzet van de spelers. De ploegen gunden elkaar geen milimeter ruimte en vochten voor elke meter.

In de eerste helft ging de wedstrijd nog gelijk op, met een 0-0 ruststand als gevolg, maar Feyenoord kwam in het tweede bedrijf een stuk sterker uit de kleedkamer. De Rotterdammers domineerden en creëerden daardoor een aantal kleine mogelijkheden. Binnen tien minuten stond de Stadionclub al op 1-0. Na een goede pass van Giovanni van Bronckhorst kon Mols de bal over de uitkomende doelman Jelle ten Rouwelaar lepelen. De vervanger van de geblesseerde Roy Makaay was een ronde eerder ook al verantwoordelijk voor het bevrijdende doelpunt tegen FC Zwolle en speelde ook ditmaal een prima wedstrijd.

Na deze achterstand werd NAC gedwongen om meer risico's te nemen. Feyenoord kreeg ruimte en zocht veelvuldig naar een tweede treffer. Die viel ook. Landzaat bekroonde zijn goede spel een kwartier voor tijd met een schitterende treffer. De middenvelder leek zichzelf op de rand van de zestien vast te lopen en besloot het maar met een lob te proberen. De bal zeilde prachtig over Ten Rouwelaar heen richting de verre hoek en kaatste uiteindelijk via de onderkant van de lat binnen: 2-0.

In het restant van de wedstrijd deden de spelers van NAC alles wat in hun macht lag om nog een slotoffensief te forceren, maar met name verdediger Kevin Hofland was deze avond niet van plan om ook maar één kans weg te geven. Feyenoord plaatst zich zodoende voor de finale van de KNVB-beker, waarin de club het opneemt tegen de winnaar van de wedstrijd Heracles Almelo - Roda JC, die woensdagavond wordt gespeeld.