zaterdag, 15. maart 2008 - 23:17

Geflatteerde zege Feyenoord op VVV

(Elfvoetbal) Feyenoord staat tenminste voor één dag weer op de tweede plaats. Het team van trainer Bert van Marwijk won in eigen huis met 4-1 van VVV Venlo, al is die uitslag geen juiste weerspiegeling van de verhoudingen op het veld. VVV deed zeker in de eerste helft niet onder voor de Rotterdammers. Een zure nederlaag voor de Venlonaren dus, die blij zullen zijn dat degradatieconcurrent Excelsior ook verloor (uit bij NAC met 2-0).

Feyenoord kwam al in de vijfde minuut op voorsprong. Na een mooie pass van Denny Landzaat met buitenkant rechts, nam Luigi Bruins (foto) de bal prima aan om de bal daarna over VVV-doelman Kevin Begois te lobben. VVV schrok echter niet van de achterstand en zette het meteen op een aanvallen. Na vasthouden van Serginho Greene kregen de bezoekers in de dertiende minuut een vrije trap net buiten de zestien. Keisuke Honda nestelde zich achter de bal en krulde 'm fraai over de muur en achter Henk Timmer, 1-1.

Het duel ging vervolgens lange tijd gelijk op. Feyenoord was niet in staat het heft in handen te nemen. De 2-1 van Giovanni van Bronckhorst in de 33ste kwam dan ook uit de lucht vallen. Een vrije trap van zo'n twintig meter werd door de international in eerste instantie tegen de in de muur staande Rachid Ofrany aangeschoten. Die sloeg de bal echter met de hand weg, wat hem geel kostte. De nieuwe vrije trap, een meter buiten de zestien, verdween vervolgens via de muur achter Begois. VVV kwam bijna opnieuw snel op gelijke hoogte, maar een schot van Jason Oost spatte op de paal uiteen.

Vlak voor rust besliste Feyenoord de wedstrijd. Jonathan de Guzman draaide goed weg bij Ekrem Kahya en vuurde op het doel van Begois, die het schot tot een hoekschop verwerkte. De hoge corner die volgde werd door Kevin Hofland terug voor het doel gekopt en door Michael Mols met het hoofd over de doellijn gewerkt. Geen mooie goal, maar dat maakte de spits weinig uit.

Feyenoords vierde treffer (in de 58ste minuut) was wel weer een herhaling waard. Terwijl VVV beter aan de tweede helft begon, gaven de Rotterdammers een lesje in effectiviteit. Bruins speelde Mols in, die met een mooi hakje de doorgelopen Nuri Sahin in stelling bracht. De middenvelder nam met links aan en schoof beheerst met rechts binnen. Alle overgebleven hoop die VVV nog koesterde werd hiermee van tafel geveegd. Feyenoord geloofde het vervolgens wel en spaarde haar krachten. De enige Rotterdammer die nog serieuze doelpogingen waagde, was De Guzman. Begois bleef echter tot het einde scherp.

Feyenoord komt door de overwinning op 54 punten, eentje meer dan Ajax (dat morgen in actie komt tegen Willem II) en NAC. VVV blijft zestiende met 26 punten uit 29 wedstrijden en moet de komende weken flink haar best doen om degradatiegevaar te ontlopen.