zondag, 10. februari 2008 - 14:37

Gelijkspel helpt VVV en Willem II niets

(Elfvoetbal) VVV-Venlo heeft zondagmiddag in de eigen Koel met 1-1 gelijkgespeeld tegen Willem II. Peter Reekers (45ste minuut) opende met een kopbal op slag van rust de score. Invaller Christiano, terug van een blessure, kopte 13 minuten voor tijd de gelijkmaker tegen de touwen.

Reekers wist in 49 eredivisiewedstrijden nog nooit te scoren. De centrale verdediger siert hierdoor zijn jubileum op met zijn eerste doelpunt in de eredivisie.

Door het gelijke spel blijft de laatste thuisoverwinning van VVV op Willem II dateren van 8 maart 1959, destijds werd het 5-1.

Beide ploegen konden het eerste bedrijf niet overtuigen. De angst om te verliezen leek groter dan de wil om te winnen. Op wat afstandschoten na, leek er weinig werk te doen voor beide doelmannen. Vlak voor rust schoot Ekrem Kahya van zo'n 30 meter op doel,
zijn poging werd door doelman Maikel Aerts tot corner verwerkt. Na een slechte hoekschop, kreeg de Japanner Keisuke Honda een herkansing. Met succes: de pass van de 'Venlose motor' werd door Reekers snoeihard in het doel gekopt: 1-0.

VVV probeerde in het begin van de tweede helft de beslissing te forceren. Zonder succes, ook de thuisploeg kon geen echte kansen creeeren. Vlak voor de gelijkmaker kregen Calabro en Amrabat nog wat halve kansen, maar doelman Aerts stond echter op zijn post.
Nadat de twee wissels van Willem II-trainer Andries Jonker niet leken te werken, bracht de oefenmeester Christiano.

De Braziliaan scoorde enkele minuten later direct een goal. Jens Janse trok de bal voor, waarna Christiano met hoofd de eindstand op het scorebord bracht. In de resterende minuten golfde het spel heen en weer. Edwin Linssen was voor de thuisploeg, met een pegel van afstand, nog enigszins dichtbij, maar Aerts stond alweer op de goede plaats. Geen van beide elftallen kon nog tot een 'echt' slotoffensief komen.

Het gelijke spel levert beide clubs weinig op; VVV en Willem II blijven op een gedeelde 16e positie op de ranglijst staan. De Tricolores hebben echter een beter doelsaldo, waardoor VVV voorlaatste staat.