donderdag, 10. januari 2008 - 18:35

Getuigen laffe poging beroving gezocht

Den Haag

De politie is op zoek naar de daders van een poging tot beroving van een 91-jarige vrouw in de Ermelostraat. De daders belden woensdag 9 januari om 15.15 uur bij haar aan. De vrouw, die op vrijdag 4 januari ook al het slachtoffer was geworden van een babbeltruc, deed in eerste instantie de deur niet open en stuurde de mannen weg. Toen de mannen aangaven dat zij het geld terug kwamen brengen, deed zij alsnog de voordeur open.

Nadat de mannen binnen waren gelaten, bedreigden ze de vrouw met een mes en sloegen ze haar meerdere malen op haar hoofd en rug, om haar zodoende te dwingen om haar pincode af te geven. Ondanks dit alles gaf de vrouw haar pincode niet af.

Nadat de mannen de woning hadden verlaten, sloeg de vrouw alarm. Zij was overstuur en kon geen goed signalement van de verdachten doorgeven. Het slachtoffer werd in haar woning door de GGD onderzocht. De recherche van Bureau Zuiderpark is op zoek naar mensen die informatie hebben die kan helpen de daders van deze laffe daad te vinden.

Denkt u dat u belangrijke informatie heeft of heeft u woensdagmiddag wellicht iets gezien in de (omgeving van de) Ermelostraat, neemt u dan op met de recherche van Bureau Zuiderpark via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):