vrijdag, 18. januari 2008 - 14:15

Gevonden lichaam van Du Long

Vught

Het lichaam dat afgelopen woensdag is gevonden in Bergsche Maas bij Drongelen blijkt inderdaad van het Vughtse gemeenteraadslid Henri Du Long te zijn. Dat heeft onderzoek van een forensisch tandarts uitgewezen, die het gebit van het slachtoffer heeft onderzocht. Sectie heeft geen aanwijzingen opgelevert dat het zou gaan om een misdrijf.

De politie denkt dat de doodsoorzaak vermoedelijk verdrinking is. Inmiddels zijn de familie en de burgemeester van Vught, Roderick van de Mortel, op de hoogte gebracht. Uit respect voor het oud gemeenteraadslid hingen de vlaggen bij het gemeentehuis vrijdag halfstok.

De 60-jarige Du Long was gemeenteraadslid voor de VVD en werkte op het d’Oultremontcollege in Drunen. Het raadslid was sinds dinsdagavond 11 december 2007 vermist. De politie trof zijn auto de volgende dag leeg aan nabij het Drongelens Kanaal aan de Deutersestraat in Cromvoirt. De politie heeft wekenlang gezocht naar de man, met ondermeer helikopters en speurhonden. Dat was steeds zonder resultaat. Woensdag zag een voorbijganger het lichaam in het water liggen.
Provincie:
Tag(s):