vrijdag, 1. augustus 2008 - 16:17

Hamilton neemt de regie in handen

McLaren-rijder Lewis Hamilton heeft de tweede vrije training op de Hungaroring gedomineerd. De hele sessie was de Engelsman op de eerste plek te vinden. Achter de kampioenschapleider was het verrassend Nelson Piquet jr die de tweede tijd noteerde. De Braziliaan van Renault heeft de smaak te pakken na zijn podium in Duitsland.

Renault kende sowieso een goede sessie met Fernando Alonso op de vierde plek, achter Heikki Kovalainen van McLaren. De Spanjaard ging ook met de hoogste snelheid door een van de meest uitdagende bochten van het circuit, bocht 4. Alonso nam de snelle linkerbocht met 215 kilometer per uur, drie meer dan Kovalainen en vijf meer dan Kimi Raikkonen.

De Fin van Ferrari kreeg voor de tweede training ook de beschikking over een nieuwe motorkap met haaienvin, maar dat hielp hem niet aan de eerste plek. Hij klokte de vijfde tijd, één duizendste voor teamgenoot Felipe Massa. Die reed vanochtend al met de haaienvin en kwam toen tot een 1:20.981, vier tienden langzamer dan de snelste tijd van Hamilton.

Pechvogel van de dag heet Sebastian Vettel. De Scuderia Toro Rosso-coureur reed vandaag in totaal slechts negen rondjes. In de eerste training gaf zijn STR3 na vier rondjes de geest met een hydraulisch probleem. Hij parkeerde de bolide aan de binnenkant van bocht 5 en op precies dezelfde plek was het in de middagsessie weer raak. Sebastien Bourdais gleed nog van de baan in bocht 13 en Piquet jr spinde in bocht 1, maar beiden konden in tegenstelling tot Vettel wel hun weg vervolgen.
Categorie:
Tag(s):