vrijdag, 18. juli 2008 - 16:08

Hamilton troeft Ferrari’s af in Duitsland

McLaren-coureur Lewis Hamilton heeft de eerste dag van de Grand Prix van Duitsland gedomineerd. Op de Hockenheimring sloot hij zowel de eerste als de tweede vrije training als snelste af. De eerste sessie was nog nipt voor de jonge Engelsman, nu ligt er achter hem een kloof naar de Ferrari’s. Felipe Massa en Kimi Raikkonen gaven maar liefst zeven tienden toe op hun concurrent.

Achter het Ferrari-duo eindigde Hamiltons stalgenoot Heikki Kovalainen op een vierde plek. De Fin was bijna een seconde langzamer dan zijn Engelse teammaat. Op de vijfde plek staat Red Bull Racing-rijder Mark Webber. De Australiër liet lang op zich wachten vanwege een probleem met de koppeling, maar zette in de slotfase toch een sterke tijd neer.

Problemen waren er ook weer voor Sebastien Bourdais, die vanochtend al zijn auto aan de kant moest parkeren. De Scuderia Toro Rosso-coureur reed maar veertien ronden. De sessie van Williams-rijder Kazuki Nakajima verliep eveneens niet vlekkeloos. De Japanner moest ruim drie kwartier wachten voordat hij een getimede ronde kon neerzetten.

Verder waren er diverse momentjes, vooral in bochten 8, 11 en 17. Raikkonen ging te wijd in bochten 11 en 17, Timo Glock moest door het gras in bocht 17 en ook het Red Bull Racing-duo kwam asfalt te kort bij het uitkomen van de laatste bocht voor start en finish. David Coulthard en Nico Rosberg schoten rechtdoor in bocht 8. Rubens Barrichello spinde met zijn Honda op hoge snelheid in bocht 1, maar raakte daarbij niks en niemand.
Categorie:
Tag(s):