woensdag, 17. december 2008 - 23:59

Heerenveen blijft zonder punten in UEFA Cup

(Elfvoetbal) SC Heerenveen heeft de laatste groepswedstrijd in de UEFA Cup met 2-0 verloren van Portsmouth. Hoewel de Friezen vooraf al waren uitgeschakeld, hoopte trainer Trond Sollied toch op een goed resultaat. Heerenveen begon in Engeland met Brian Vandenbussche in de goal. De doelman verving de geblesseerde Kenny Steppe.

De bezoekers fungeerden in de eerste helft enkel als figurant. De Friese ploeg kwam zelden in balbezit en trok zich ver terug op eigen helft. Omdat ook Portsmouth weinig kansen creëerde, was er van een spannend schouwspel geen sprake.

Pas vlak voor rust viel er opeens van alles te beleven, toen Portsmouth tweemaal toesloeg. Beide keren was het Peter Crouch die doel trof. De eerste treffer viel uit een kopbal, de tweede uit de rebound, na een goede individuele actie van Nwankwo Kanu: 2-0.

In de tweede helft kwam Heerenveen wat meer aan voetballen toe, vooral omdat de thuisploeg gas terug nam. Na 58 minuten kreeg de ploeg van trainer Trond Sollied dan ook een mogelijkheid, maar het schot van Paulo Henrique ging over het doel. Een paar minuten later liet ook invaller Tarik Elyounoussi oog in oog met doelman Jamie Ashdown zijn kans onbenut. In blessuretijd deelde Hermann Hreidarsson vervolgens de genadeklap uit namens Portsmouth: 3-0.

In dezelfde poule namen ook AC Milan en VfL Wolfsburg het tegen elkaar op. Omdat het duel in een 2-2 gelijkspel eindigde, mogen de Duitsers zichzelf groepswinnaar noemen. Heerenveen eindigt puntloos op de laatste plaats.