donderdag, 6. november 2008 - 23:02

Heerenveen krijgt klop van Wolfsburg

(Elfvoetbal) SC Heerenveen heeft in de tweede groepswedstrijd van de UEFA Cup een flinke tik te verwerken gekregen. In Duitsland kreeg de ploeg van trainer Trond Sollied klop van VfL Wolfsburg: 5-1.

Toch kwamen de Nederlanders na een half uur spelen verrassend op voorsprong via een treffer van Mika Väyrynen. Lang kon de Friese club daar niet van genieten, want nog geen drie minuten later lag de gelijkmaker in de touwen. Doelpuntenmaker was Edin Džeko. Nog voor rust bracht Grafite de thuisploeg naar 2-1.

In de tweede helft maakte Wolfsburg snel een einde aan alle spanning. Acht minuten na rust tekende Zvjezdan Misimovic voor de derde Duitse treffer. Toen Džeko zijn tweede doelpunt van de wedstrijd maakte, verloor Heerenveen alle hoop op een goed resultaat. Jacek Krzynowek deelde twintig minuten voor tijd de genadeklap uit: 5-1.

Aan de kant van sc Heerenveen, dat na twee wedstrijden op de laatste plaats staat van groep E, maakte Donovan Deekman zijn officiële debuut in het eerste elftal. De jeugdige rechtsbuiten, die al tijdens vijf competitiewedstrijden op de bank zat, kwam na 76 minuten spelen in het veld voor Paulo Henrique.