zondag, 13. januari 2008 - 17:09

Heracles drukt Sparta verder in de zorgen

(Elfvoetbal) Heracles Almelo heeft uitstekende zaken gedaan in het thuisduel tegen Sparta. De thuisploeg won overtuigend en verdiend van de zwak spelende Rotterdammers. De debuterende trainer van Heracles, Gert Heerkens, liet zijn ploeg fel en agressief spelen en blufte daarmee Sparta af. De ploeg van Foeke Booy kon geen moment in de wedstrijd overtuigen en mocht blij zijn dat het scorebord aan het einde van de wedstrijd slechts 2-0 aangaf.

Heracles zette vanaf de eerste minuut Sparta vast. Een zwart-witte storm raasde door het Polman Stadion en de Rotterdammers hadden geen idee wat hun overkwam. Elk duel werd gewonnen door de ploeg van Gert Heerkens en het was vooral Mark Looms, die op links de gekregen ruimte goed benutte.

In de 13e minuut kwam de thuisploeg verdiend op voorsprong. Een hoekschop van Heracles viel gevaarlijk voor het Sparta-doel. De Rotterdammers kregen de bal niet weg en met een halve omhaal bereikte Jan Wuytens Kwame Quansah, die de bal alleen nog maar hoefde in te tikken.

Na de voorsprong bleef de thuisploeg de wedstrijd dicteren. Sparta had moeite om de bal in de ploeg te houden en Sparta-trainer Foeke Booy greep al na een half uur spelen in. Aanvallende middenvelder Arne Slot verving controlerende middenvelder Edwin van Bueren.

De wissel bracht niet het effect dat Booy waarschijnlijk voor ogen had. Ondanks dat de Rotterdammers iets beter gingen voetballen, werd de ploeg niet gevaarlijk. Ook Heracles had moeite kansen te creëren, al kreeg Igor Gluscevic in de 38e minuut een uitgelezen mogelijkheid om de voorsprong van zijn ploeg uit te breiden.

Na de rust nam Heracles gas terug en bleef Sparta onmachtig. In de 53e minuut was het Ricky van den Bergh, die zijn eerste doelpunt van het seizoen maakte. Uitgerekend tegen zijn oude ploeg schoot de verdediger de bal knap achter Sparta-doelman Sander Westerveld.

Foeke Booy ging met het inbrengen van Darryll Roberts voor verdediger Ayodele Adeleye alles of niets spelen, maar het ontbrak de Rotterdammers aan enig geloof om een aansluitingstreffer te maken. Heracles had moeite om de gekregen ruimte goed te benutten. Gonzalo Garcia-Garcia en Van den Bergh kregen nog grote kansen om de voorsprong uit te breiden, maar de aanvallers waren onzorgvuldig in de afronding.

Heracles slaat door de overwinning een gaatje met Sparta. De Almeloërs stijgen naar de 14e plaats met 16 punten. De Rotterdammers blijven 17e op de ranglijst met 12 punten, maar hebben wel één duel minder gespeeld dan Heracles.