zaterdag, 16. februari 2008 - 22:50

Heracles houdt Heerenveen van zege

(Elfvoetbal) Heracles heeft in Almelo Heerenveen op een 2-2-gelijkspel gehouden. De stunt van de ploeg van Gert Heerkes werd vooral door hard werken behaald.

Voor Heerenveen leek het misschien een makkelijke wedstrijd te gaan worden, als de nummer drie tegen de nummer veertien van de Eredivisie. Heracles verloor in de uitwedstrijd tegen Heerenveen met 9-0, door met name een uitblinkende Alves die toen zeven keer scoorde. Heracles speelde echter vrij aardig de afgelopen weken, al verloor het nog wel van Twente en NEC.

In de eerste helft begon Heracles ook weer sterk, maar de continue druk op de linies van Heerenveen verminderde naarmate de eerste helft vorderde. Het eerste doelpunt van de Friezen kwam nog wat uit de lucht vallen, maar was daarom niet minder mooi. Na een schitterend hakje van Gerald Sibon, stiftte Roy Beerens de bal netjes in het doel.

Al snel kwam Heracles via Gonzalo Garcia-Garcia gelijk, maar Heerenveen nam toch het initiatief weer over. Sulejmani kopte een voorzet vanuitblinker Beerens via de paal het doel in, waarna Heerenveen echt op voorsprong kwam.

In de tweede helft lukte het de ploegen niet er een mooie wedstrijd van te maken. Heracles maakte wel de gelijkmaker door een goed schot van Robbert Schilder.

Een rode kaart voor Rahim hielp Heerenveen niet meer. De tien minuten elf tegen tien waren niet genoeg om drie punten mee te nemen naar Heerenveen.

De werklust van Heracles leverde een verdiend punt op. Voor Heerenveen is het gelijkspel een behoorlijke domper op de goede prestaties dit seizoen. Met dit gelijkspel komt de ploeg van Gertjan Verbeek weer iets achter op Ajax, dat gisteren wél won. Heerenveen staat na vandaag derde, op twee punten van de Amsterdammers.