donderdag, 23. oktober 2008 - 18:20

Hoger beroep leidt tot acht jaar cel voor automoord

Den Haag

Voor het gerechtshof in Den Haag zijn donderdag een vrouw, haar zoon en een vriend van de zoon veroordeeld tot een gevangenisstraf van 8 jaar voor de moord op de partner van de vrouw. De moord vond plaats in 2006 tijdens een autorit.

De zoon schoot tijdens een autorit het slachtoffer met een pistol door het hoofd. Het hof achtte bewezen dat de zoon en zijn vriend het lichaam van het slachtoffer na de moord in de kofferbak van dezelfde auto legden om de auto vervolgens in de Rijnhaven in Rotterdam te deponeren.



De gevangenisstraf van 8 jaar is lager dan de veroordeling eerder door de rechtbank. De rechtbank veroordeelde de moeder namelijk tot 15 jaar gevangenisstraf en de zoon en zijn vriend tot 12 jaar gevangenisstraf. Het hof nam bij de strafbepaling in aanmerking dat de daders niet eerder veroordeeld zijn, het slachtoffer geweld jegens de moeder gebruikte met letsel tot gevolg en de jeugdige leeftijd van de zoon en zijn vriend. De zoon en de vriend waren op het moment van de moord respectievelijk 18 en 19 jaar.


Provincie:
Tag(s):