donderdag, 25. september 2008 - 22:50

Hollandia laat FC Groningen ontsnappen

(Elfvoetbal) FC Groningen is donderdagavond in de tweede ronde van de KNVB-beker door het oog van de naald gekropen. Op bezoek bij Hollandia balanceerden de noorderlingen lange tijd op rand van uitschakeling, maar was het uiteindelijk Marcus Berg die vlak voor tijd met een zuivere hattrick een nederlaag voorkwam.

De amateurs kwamen na een kwartier spelen via een doelpunt van Ivo Rottine brutaal op een 1-0 voorsprong. Na een uur spelen werd die score zelfs verdubbeld, door een treffer van Klaas Vriend.

Hoewel Berg vier minuten later al de aansluitingstreffer maakte, leek Hollandia de voorsprong toch te kunnen vasthouden. Helemaal toen Koen van de Laak in de 76ste minuut een strafschop miste. Het was uiteindelijk wederom Berg die in blessuretijd van de wedstrijd wel vanaf elf meter scoorde en daarmee voor de bevrijdende Groningse gelijkmaker zorgde. De Zweede aanvaller werd helemaal de held van de avond, toen hij nog voor het verstrijken van de reguliere speeltijd een loepzuivere hattrick op zijn naam zette en zodoende een verlenging - en voor FC Groningen een afgang - voorkwam: 2-3.