vrijdag, 11. januari 2008 - 12:22

Illegale vogelhandelaar aangehouden

Amsterdam

De politie heeft woensdag 9 januari in Amsterdam een handelaar in illegale vogels aangehouden. Met collega's van omliggende korpsen werden enkele weken geleden in een volliere 71 vogels aangetroffen en in beslag genomen.

Van de aangetroffen vogels waren er 66 illegaal. De vogels waren voorzien van gemanipuleerde pootringen om de dieren legaal te laten lijken. Bij het ringen van de vogels raken de meesten verwond aan de pootjes. Een dierenarts constateerde dat de dieren in slechte gezondheid verkeerden.

Inmiddels zijn er al zeker dertig vogels overleden. De overgebleven dieren zijn ondergebracht bij een vogelopvang en worden uiteindelijk teruggezet in de natuur. Bij de huiszoeking in de woning van de verdachte zijn nog een paar honderd ringen in beslag genomen.

Het Regionaal Milieuteam onderzoekt hoe ver de handel van de Amsterdammer reikt. De politie kwam de man op het spoor via informatie uit een ander onderzoek. Omdat hij buiten Nederland verbleef kwam het pas deze week tot een aanhouding.

10 december werden in Amsterdam en Utrecht ook al drie mannen aangehouden die zich bezighielden met illegale handel in vogels. Ongeveer veertig vogels zijn op verschillende plaatsen bij invallen in beslag genomen.
Provincie:
Tag(s):