maandag, 7. januari 2008 - 23:21

Inbreker laat gestolen spullen achter op volgende adres

Dordrecht

In de Jacob van Ruisdaelstraat zijn afgelopen zaterdag 5 januari twee inbraken gepleegd. In een portiekwoning werd tussen 16.00 en 21.30 uur ingebroken. De bewoner trof bij thuiskomst een overhoop gehaalde woning aan. Een televisie en een laptop stonden niet meer op hun plaats maar waren vermoedelijk in de keuken ‘klaargezet’ om weg te nemen. Waarschijnlijk werd de dader(s) gestoord waarop die vluchtte. Wel werden er twee oude mobiele telefoons en een gouden sieraad weggenomen.

In hetzelfde tijdsbestek werd verderop in de straat ook ingebroken bij een portiekwoning. Daar werden enkele sleutels gestolen. De bewoner constateerde de inbraak ook bij thuiskomst. Hij miste niet alleen de sleutels maar vond ook wat: namelijk twee vreemde mobiele telefoons die niet van hem zijn. Onderzoek wees uit dat deze twee telefoons thuishoren bij de andere bewoner die ook slachtoffer werd van inbraak. Het is dus erg waarschijnlijk dat dezelfde persoon verantwoordelijk is voor deze twee inbraken. De Unit Forensische Opsporing stelt een sporenonderzoek in. Beide gedupeerden hebben aangifte gedaan.
Waarschijnlijk is de inbreker in beide woningen binnengekomen via de achterzijde. Mogelijk heeft iemand iets verdachts gezien zaterdagmiddag of avond 5 januari. Getuigen kunnen contact opnemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief)
Provincie:
Tag(s):