donderdag, 17. januari 2008 - 22:43

Inloopavond over werkzaamheden Hanzelijn in Lelystad

Lelystad

Op dinsdag 22 januari houdt ProRail een inloopavond voor alle inwoners van Lelystad in het Agora Theater. Tijdens deze inloopavond worden de bezoekers geïnformeerd over de werkzaamheden die vanaf april 2008 zullen plaatsvinden in en rondom het station van Lelystad.

Programma

De zaal is open van 19.00 tot 22.00 uur. Om 19.30 uur is er een kort welkomstwoord. Daarna is er gelegenheid om medewerkers van ProRail en betrokken aannemers vragen te stellen over de bovengenoemde werkzaamheden. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd in het kader van de aansluiting van de Hanzelijn op het bestaande spoor in Lelystad. Er worden diverse 3D-films getoond en verschillende artist impressions geven een beeld hoe het nieuwe station er uit gaat zien.
De Hanzelijn

ProRail bouwt een nieuwe spoorlijn tussen Lelystad en Zwolle: de Hanzelijn. Vanaf december 2012 duurt een treinreis tussen beide steden slechts dertig minuten. Zodoende komen het noorden en noordoosten van Nederland in reistijd veel dichter bij de Randstad te liggen. Langs de Hanzelijn verrijzen nieuwe stations in Dronten en Kampen en wordt station Lelystad aangepast. Het tracé krijgt bovendien een nieuwe brug over de IJssel tussen Hattem en Zwolle en een tunnel onder het Drontermeer tussen Kampen en Dronten.
Provincie:
Tag(s):