woensdag, 22. oktober 2008 - 21:50

Jeugd zorgt voor vuurwerkoverlast

Beilen

De politie kreeg de afgelopen dagen meerdere meldingen van burgers over overlast door vuurwerk aan de Made in Beilen binnen. Er zou niet alleen veel rommel achterblijven na het afsteken van het vuurwerk, maar ook omwonenden klaagden over geluidsoverlast.

Ook de dieren in het park zouden worden belaagd door jongeren en last hebben van rondvliegend vuurwerk. Dinsdagmiddag is de wijkagent een kijkje gaan nemen en hij trof veel afgestoken vuurwerk en rommel aan. Toen de jongeren kwamen aanfietsen, wilden ze er bij het zien van de wijkagent eerst weer vandoor gaan.



De wijkagent trof bij vier jongens, drie van 13 jaar oud en één van 14 jaar oud uit Beilen vuurwerk aan en heeft dit inbeslaggenomen. Alle vier werden deelgenoot gemaakt van de klachten en kregen een proces-verbaal.



De tijd van het vervroegd afsteken (en dus het illegaal afsteken) van vuurwerk is weer aangebroken. Wanneer u overlast ervaart door vuurwerk, is het verzoek van de politie of u contact met ze wilt opnemen via 0900-8844. "Als wij zicht hebben op de aard en omvang van de overlast, kunnen wij actie ondernemen tegen de veroorzakers" aldus een politiewoordvoerder.
Provincie:
Tag(s):